Miscarea UNESCO

3 05 2009

Mult Stimate dle Lionel Vinour, preşedinte Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO (FEACCU),
Dle Silvio Matos, Secretar General FEACCU
Dle Yurii Barussihin, trezorier al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO,
Dragi prieteni si membri ai miscarii Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO,

Conducerea Federatiei din Moldova a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO (FMACCU) vă este recunoscătoare pentru atitudinea pe care aţi luat-o în legatură cu evenimentele din Moldova.

Unele personalităţi ale Mişcarii UNESCO au participat la desfăşurarea şi implementarea proiectelor ONG-urilor din Reţeaua OMCT, au devenit prieteni ai copiilor şi tinerilor voluntari din Moldova, care, doar pe munca de voluntariat, implementeaza déjà de 18 ani proiecte grandioase de nivel local, naţional şi internaţional, proiecte prin care FMACCU si OMCT promovează dialogul dintre culturi şi popoare, implementează de facto drepturile copilului, drepturile omului, dreptul la libera exprimare, cultura pacii si non-violenţei, proiecte prin care se promovează politici culturale, politici educaţionale, politicile tineretului…

Dragi prieteni, dragi colegi – Va mulţumim din suflet, că toţi, de la Portugalia, Spania, Italia, Franţa, Romania şi până la Ecaterinbourg – aţi fost alaturi de noi.

Trei ONG-uri din Reteaua OMCT au monitorizat alegerile parlamentare, membrii ONG-urilor noastre fiind observatori naţionali imparţiali, care au depistat mai multe incalcări ale Codului electoral. Tinerii nostri fiind conştienţi de răspunderea pe care o poartaă ca observatori, dar şi ca cetăţeni – nu s-au implicat în dezordinile din seara de 7 aprilie 2009. Totodată voluntarii ONG-urilor noastre sunt indignaţi de încălcarea drepturilor omului de către forţele de ordine, faţă de intimidarea tineretul studios ca ei să nu mai aiba curajul să participle la mitinguri pasnice, manifestari protejate de Constitutia R.Moldova.

Toate aceste ne vorbesc de faptul că Federaţia din Moldova, şi celelalte ONG-uri din Reteaua OMCT care promovează activitatea şi politicile UNESCO, ale Consiliului Europei, ale ONU – au foarte mult de muncit pentru a schimba mentalitatea cetăţenilor, indiferent unde munceşte fiecare şi ce funcţie ocupă în stat.

Noi ne mai amintim Sarbatorirea acum cateva luni la Paris a Aniversarii de 60 de ani ai Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, şi sperăm că fiecare articol al acestei Declaratii va fi nu doar cunoscut, ci şi implementat de cetăţenii Europei.

Cu urari de pace şi intelegere între oamnei,

Renata Verejanu,
Preşedinte-fondator al Federaţiei din Moldova a Cluburilor UNESCO
Membru al Comisiei de Conciliere a Federaţiei Europene

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: