SMS pentru ministrul justitiei

5 08 2008

Trei persoane au fost inculpate dupa ce i-au trimis ministrului francez al Justitiei, Rachida Dati, pe telefonul sau personal, un mesaj care continea injurii si amenintari.

Rachida Dati a primit, saptamana trecuta, un mesaj ai carui autori amenintau ca vor arunca in aer orasul Toulouse. Ca urmare, Directia Nationala Antiterorism din Franta a inceput o ancheta, informeaza, marti, AFP, citand surse apropiate dosarului.

Politia a determinat numarul de telefon mobil de pe care a fost expediat mesajul, aparat care ii apartine unui tanar care locuieste langa Toulouse. Autoritatile au respins repede pista unei amenintari teroriste serioase.

Justitia i-a inculpat pe tanarul in varsta de 21 de ani si pe doi prieteni ai acestuia, dintre care unul lucra pentru operatorul de telefonie SFR. Ei sunt acuzati de amenintare, ultraj si divulgare fara autorizatie de informatii confidentiale.

Autorul mesajului a declarat ca a vrut sa se distreze, impreuna cu prietena sa, care avea acces la fisierul cu numerele de telefon ale personalitatilor.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: